Badan Di Penuhi Tahi Lalat Wanita Ini Jadi Popular Di Media Sosial

Yulianna Yussef, seorang wanita berketurunan Ukraine- Lubnan yang berumur 26 tahun dan kini menetap di Warsaw, Porland difahamkan menghidap sejenis penyakit genetik yang jarang berlaku iaitu Congenital Melanocytic Nevus.
Dalam erti kata lain, penyakit tersebut mengakibatkan seluruh badannya dipenuhi tompokan hitam seperti tahi lalat dalam bentuk pelbagai saiz.
Walaupun sejak zaman kanak-kanak sering dibuli dan digelar sebagai 'Dalmatians' atau sejenis anjing yang juga seluruh badan dipenuhi tompokan hitam, tetapi dia berfikiran positif dan beranggapan penyakit yang berlaku ke atas dirinya itu satu kelainan dan keunikan berbanding dengan orang lain yang normal. 

Setiap hari dia memuat naik gambar dirinya, dan menerusi paparan tubuh badannya yang penuh keyakinan itu sehingga menjadi individu yang popular di media sosial serta berjaya memberi semangat yakin diri kepada ramai orang. 
Difahamkan penyakit Congenital Melanocytic Nevus ini merupakan penyakit yang jarang berlaku,  hanya kurang daripada satu peratus orang terpengarauh sahaja dengan penyakit berkenaan.

Apabila dilahirkan, kulit Yulianna memang kelihatan lain daripada yang lain. Sepanjang tempoh tumbesaran, walaupun kawan-kawan di sekolah pernah memberi pelbagai gelaran kepadanya, seperti Dalmations, lembu, rusa dan sebagainya. tapi ia langsung tidak dikecewakan oleh ejekan itu, malah sering tunjukan gambar yang memaparkan badannya yang unik dengan penuh keyakinan. Sikapnya yang optimis dan positif terhadap kehidupannya telah merangsangkan ramai netizen. 

Terdapat netizen mengongsi pengalaman dirinya dengan menyatakan anak perempuannya ketika dilahirkan juga memiliki tanda lahir yang besar, terima kasih Yulianna kerana memberi semangat yang positif.

" Anak perempuan saya yang berumur 5 bulan itu ketika dilahirkan turut memilki tanda lahir atau 'birthmark', malah tanda lahir yang bersaiz kecil juga kelihatan dari masa ke semasa. Sebelum ini, saya amat sedih. Kegigihan anda melegakan saya, terima kasih pengongsian anda, Cik Yulianna."- 


__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

Post a Comment

0 Comments