[Latest News][6]

aaa
aab
Adi Putra
Aidil Zafuan
alam
Anime
Anzalna Nasir
Article
berita
Betul Ke Bohong
Bola
canggih
cantik
Cartoon
Cerita Ghairah
CINTA
Cool
Download
Drama
Dunia Accident
Dunia aneh
Dunia Automobil
Dunia Fotografi
Dunia Gosip
Dunia Haiwan
Dunia Hot
Dunia Jenayah
Dunia Kesihatan
Dunia Loving
Dunia Pelik
Dunia Sukan
E-BOOK
Easy to Buy (Online Shop)
Emma Maembong
Event
Fail
gadget
game
GOOGLE ANALYTIC
Hafiz
Hairul Azreen
Hanez Suraya
Hanis Zalikha
hantu
Ingatlah
Insaflah
Internet
INTERNET BISNES
Jawatan Kosong
Kerja Kosong
Khai
Kita
kosmo
Lawak
Lawak Gambar
Lawak Pendek
Lawak Video
lirik english
lirik melayu
Lucu
macam-macam
Magazine
Makanan
Mamat
Manusia(setan)
Memasang Related Post
Menarik
Metro Arena
MH370
Mohd Mentor
motivasi
Nabila Huda
NUFFNANG
nyummy
PAID TO CLICK
Petua
Rahim R2
RAHSIA KAD PREPAID
Remy Ishak
Rosma AF
Sharifah Sakinah
Syazwan Zulkifly
Teka-Teki
Teka-Teki Gambar
teknologi
tips
tradisi
TUTORIAL
unik
video
weird
Zarema Zainal
Zizan Razak

6 Perkara Orang Sanggup Lakukan Demi WiFi Percuma!


Kalau sebelum ni, orang sibuk cari jodoh je. Kalau pergi lepak je dok ‘usha’ awek ke pakwe ke. Sekarang tak dah. Cari awek dekat telefon je. Tapi apa yang penting kena ada WiFi.
Yelah bukan semua orang mampu pasang internet dekat rumah. Dari bayar setiap bulan beratus-ratus, lebih baik cari WiFi, percuma pulak tu!
Hah.. untuk mereka yang kaki online tu, mesti 6 perkara ini anda sanggup lakukan untuk dapatkan WiFi. Mohon terasa okay!

1. Sanggup buat apa saja untuk dapat internet lagi laju

You-feel-sick-your-stomach-when-your-phone-dies
Ni mesti ramai selalu buat. Ada yang sanggup berjalan-jalan dan berpindah-pindah meja di kedai makan semata-mata nak dapat isyarat internet lagi laju.

2. Pergi kafe tapi order benda paling murah

2
Tak payah cakap. Mesti semua orang pernah buat. Admin pun selalu buat masa zaman belajar. Kalau dapat mamak yang ada WiFi memang best, siap boleh order makan. Tapi kalau kafe mahal-mahal tu, order air paling murah dengan air kosong!

3. Sanggup duduk di pejabat / kelas lama-lama

3
Setiap kali masa kerja atau kelas, mesti tak sabar nak habis. Mata tu asyik tengok je jam. Tapi bukan sebab nak balik pun, tapi sebab nak online. Tak pun download game atau movie untuk tengok dekat rumah.

4. Sanggup tumpang rumah kawan

2a
Best kalau dapat kawan anak orang kaya, lepas tu ada internet dekat rumah. Konon ajak lepak dekat rumah, tapi sibuk dengan telefon je. Dah macam rumah sendiri dah korang buat.

5. Guna WiFi jiran

giphy
Kalau dapat tahu jiran ada pasang internet, mula la sibuk nak bertegur sapa. Dah berjiran 5-6 tahun tapi baru nak bertegur sebab ada WiFi.

6. Sanggup cipta alat untuk curi WiFi

Kalau ada yang terlalu kreatif dan sanggup buat apa sahaja untuk dapatkan WiFi, deorang ni sanggup cipta alat untuk curi WiFi orang lain.
P/S: Kongsikan dengan kami, apa yang anda sanggup lakukan untuk dapatkan WiFi.

__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

About Author Buddy-On9

Apa Kejadahnya Semua Ini!!! Berita-berita terkini, panas di pasaran.

Start typing and press Enter to search