[Latest News][6]

aaa
aab
Adi Putra
Aidil Zafuan
alam
Anime
Anzalna Nasir
Article
berita
Betul Ke Bohong
Bola
canggih
cantik
Cartoon
Cerita Ghairah
CINTA
Cool
Download
Drama
Dunia Accident
Dunia aneh
Dunia Automobil
Dunia Fotografi
Dunia Gosip
Dunia Haiwan
Dunia Hot
Dunia Jenayah
Dunia Kesihatan
Dunia Loving
Dunia Pelik
Dunia Sukan
E-BOOK
Easy to Buy (Online Shop)
Emma Maembong
Event
Fail
gadget
game
GOOGLE ANALYTIC
Hafiz
Hairul Azreen
Hanez Suraya
Hanis Zalikha
hantu
Ingatlah
Insaflah
Internet
INTERNET BISNES
Jawatan Kosong
Kerja Kosong
Khai
Kita
kosmo
Lawak
Lawak Gambar
Lawak Pendek
Lawak Video
lirik english
lirik melayu
Lucu
macam-macam
Magazine
Makanan
Mamat
Manusia(setan)
Memasang Related Post
Menarik
Metro Arena
MH370
Mohd Mentor
motivasi
Nabila Huda
NUFFNANG
nyummy
PAID TO CLICK
Petua
Rahim R2
RAHSIA KAD PREPAID
Remy Ishak
Rosma AF
Sharifah Sakinah
Syazwan Zulkifly
Teka-Teki
Teka-Teki Gambar
teknologi
tips
tradisi
TUTORIAL
unik
video
weird
Zarema Zainal
Zizan Razak

MISTERI !! Hotel ‘Hantu’ di Sicily, Tidak Mempunyai Pengunjung Selama 61 Tahun..


Liputan6.com, Sicily – Hotel lima tingkat ini mempunyai 300 bilik dan punya pemandangan menakjubkan. Walaupun berulang-ulang mengumumkan “grand opening” -nya. Tetapi, hingga kini, tak pernah ada tetamu singgah di hotel itu.
Itali terkenal dengan pasta yang luar biasa enak, luar bandar yang cantik, dan pantai yang indah. Tetapi Itali juga masyhur dengan projek hartanah yang terbengkalai. Salah satunya adalah Grand Hotel de Calogero di Sicily. Ia menjadi bangunan terbengkalai tertua di negera tersebut.
Menurut Republicca, tak pernah ada satu pun tamu tinggal dan menikmati pemandangan luar biasa. Kisah Hotel ini menawarkan sisi lain cerita hartanah Itali.
Hotel ‘Hantu’ di Sisilia, Tidak Pernah Ada Tamu Selama 61 Tahun (Republicca)
Time mengutip artikel dari Linkiesta, Rabu (12/8/2015), Itali mempunyai kira-kira 670 bangunan yang tidak pernah dibuka atau tidak pernah selesai dibina. Jumlah dana yang diperlukan untuk menyelesaikan harta bernilai $ 2.8 bilion.
Dalam kes Grand Hotel de Calogero di Sicily, pemilik bukan tak cuba untuk memperbaiki. Tanah yang rosak apabila pembangunan Grande Hotel Calogero pada 61 tahun lalu, telah diperbaiki. Selain itu, pengubahsuaian bilik-bilik hotel juga pernah dilakukan.

Sangat menghairankan tak satu pun yang mau menguruskan penginapan mewah ini. Padahal ia berada di lokasi yang sangat premium. Puncak bukit Monte Kronio adalah rumah bagi sebuah bangunan Basilia Kuno yang dimiliki St. Cologero, orang suci abad ke-16. Bukit ini adalah cagar alam yang mempunyai pemandangan luar biasa dan terkenal sebagai tempat peristirahatan musim bunga dan musim panas.
Menurut TheLocal.it, pekerjaan pertama bermula pada 1954. Perlu 30 tahun untuk membina hotel bertingkat lima ini. Projek penginapan ini dikerjakan oleh kerajaan Rom. Namun, tanpa alasan jelas, hotel mewah ini ada satupun pekerja dan pengurusan bekerja.
Setelah beberapa tahun terbengkalai, kerajaan Rom kembali memutuskan untuk memperbaiki. Pada 1993, hampir 10 tahun selepas grand opening pertama, penginapan mewah ini mengundang seluruh tetamu dari pelbagai negara untuk menghadiri grand opening kedua.

Ternyata, banyak kesalahan serius yang ditemui dalam hotel ini. Misalnya, perparitan bangunan lima tingkat ini tidak disambung dengan pembuangan di bandar. Grand Hotel de Calogero juga tidak mendapat izin berkaitan kebersihan.
Kesalahan ini tidak hanya membuat Hotel Calogero urung beroperasi, tetapi kerajaan Rom tidak boleh membayar kos pembaikan 800 ribu Euro kepada kontraktor La Montagnola.
Tahun berlalu, dan bangunan itu semakin menua hari demi hari di Bukit Kronio. Kini, bangunan mewah hanya menyisakan dinding yang rosak. Bilik-bilik dihuni merpati yang najis mereka membuat rosak lantai hotel yang dirancang bintang lima itu.
Keadaan ini membuat mimpi untuk menghidupkan semula kian malap.
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________

About Author Buddy-On9

Apa Kejadahnya Semua Ini!!! Berita-berita terkini, panas di pasaran.

Start typing and press Enter to search