SENARAI 10 NEGARA KAWASAN BEBAS SEKS TERMASUK NEGARA.....


Penzinaan sudah menjadi sesuatu yang terlalu lazim dalam realiti kehidupan masyarakat masa kini. Bahkan, perselingkuhan dalam sesuatu hubungan suami isteri juga tidak lagi dipandang taboo meskipun melanggar adat dan budaya Timur.
Sikap pasangan yang gemar ‘makan luar’ inilah yang menjadi penyumbang utama kepada kenaikan kadar penceraian dewasa ini. Namun, pokok tidak akan bergoyang jika tiada angin: kepesatan industri seks di beberapa buah negara turut menjadi punca kaum lelaki terdedah dalam gejala seks bebas. Kami senaraikan 10 buah negara dengan budaya seks paling bebas di dunia:
1. Thailand
Dengan purata 45 daripada 10 ribu orang wanitanya memilih kerjaya sebagai pelacur, Thailand sememangnya cocok digelar syurga seks bukan sahaja bagi pelancong luar, malah juga lelaki Malaysia.
Rata-rata pelancong tertumpu di bahagian Patpong di Bangkok, yang dikatakan kawasan terbaik untuk melanggan pelacur-pelacur muda dan cantik dengan harga yang tidak terlalu mahal. Bahkan, Thailand juga terkenal dengan pelacur pondan dan lelaki gay!
Walaupun pelacuran sebenarnya menyalahi undang-undang di Thailand, namun aktiviti itu dibenarkan selagi kawal selia dilakukan serta pekerja seksnya mendapatkan ujian jangkitan kelamin.
2. Denmark
Seks merupakan sesuatu yang sangat organik di Denmark sehinggakan rakyatnya langsung tidak merasa malu dengan aktiviti itu. Apabila seks bebas menjadi suatu norma, maka tidak hairanlah ibu negaranya iaitu Copenhagen menjadi destinasi pelacongan seks yang berkembang pesat. Kedai-kedai menjual alatan seks dibuka secara terang-terangan di kawasan kekeluargaan, dan rumah pelacuran yang memaparkan pekerja seksnya dalam keadaan mengghairahkan menjadi satu pandangan biasa di negara Skandinavia itu.
3. Itali
Itali merupakan sebuah negara yang kaya dengan sejarah dan nilai budaya yang telah wujud sejak ribuan tahun lampau. Namun, budaya yang malar hijau tidak semestinya menterjemahkan keelokkan moral masyarakatnya. Daripada peristiwa kemusnahan Pompeii setelah letusan gunung berapi mengejut melenyapkan kota seks purba itu daripada peta dunia suatu ketika dahulu, sehinggalah skandal seks bekas PM Itali Silvio Berlusconi yang didapati gemar melanggan pelacur kelas atasan pada tahun 2011, Itali sememangnya sinonim dengan industri seks yang meriah dan penuh glamor.
4. Jerman
Dengan purata 49 pekerja seks bagi setiap 10,000 wanita, Jerman mempunyai dasar yang terbuka terhadap industri pelacuran. Tidak seperti negara-negara Kesatuan Eropah yang lain, pelacuran merupakan satu industri yang sangat meluas, sistematik, dan dibenarkan undang-undang Jerman.
Malah, sebuah tinjauan menunjukkan lebih 60 peratus wanita Jerman pernah curang terhadap pasangan mereka.
russian-mafia-taking-over-prostitution-in-thailand-image-3
Seorang pelancong Barat dilihat sedang bersiar-siar di sekitar bandar Bangkok bersama pekerja seks yang dilanggannya. (Kredit gambar: Google Images)
5. Perancis
Perancis merupakan satu-satunya negara yang terbuka dengan kanak-kanak dalam hal-ehwal seksual, sehingga membolehkan kerajaannya meletakkan had umur bagi menonton filem yang memaparkan seks ganas, Fifty Shades Of Grey, adalah 12 tahun.
6. Norway
Dalam senarai ini, Norway merupakan negara yang paling protektif sekali terhadap pekerja seksnya. Pengharaman aktiviti jual-beli seks yang dikuatkuasakan sejak tahun 2009 menyukarkan pelacur untuk mendapatkan pelanggan, namun masyarakat Norway mengamalkan sikap terbuka dalam memilih pasangan seks mereka.
7. Belgium
Majoriti rakyat Belgium mempunyai keahlian dalam laman web dan komuniti ‘mencari cinta’di Internet. Malah, mereka juga lebih selesa berada dalam hubungan terbuka dan gemar bertukar-tukar pasangan. Curang dalam sesebuah hubungan percintaan juga tidak menjadi hal yang terlalu besar untuk mereka.
8. Sepanyol
Tak dinafikan, wanita-wanita Sepanyol rata-ratanya cantik dan seksi. Oleh itu, meskipun Sepanyol merupakan sebuah negara yang mempunyai pegangan Kristian Katolik yang kuat, kadar pelacurannya adalah antara yang paling tinggi di Eropah. Baru-baru ini, mahkamah memutuskan bahawa pelacur di Sepanyol bakal berhak untuk mempunyai hak-hak pekerja dan mampu untuk menuntut faedah pengangguran setelah tidak lagi bekerja.
9. United Kingdom
Kadar pasangan di UK yang pernah berlaku curang dalam perhubungan mereka adalah antara yang paling tinggi di dunia. Bukan itu sahaja, malah kadar kehamilan anak luar nikah oleh gadis bawah umur juga menjadi satu epidemik yang semakin menjadi-jadi di negara tersebut.
10. Finland
Seks dianggap sebagai sesuatu yang positif di Finland, bahkan ada yang memilih untuk tidak berkahwin bagi membolehkan mereka bertukar-tukar pasangan tanpa risiko komitmen. Kebanyakan rakyat Finland gemar hubungan seks rambang, dan ianya merupakan suatu yang dibenarkan di dalam budaya masyarakatnya.-MYNEWSHUB.CC
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

Post a Comment

0 Comments