[Latest News][6]

aaa
aab
Adi Putra
Aidil Zafuan
alam
Anime
Anzalna Nasir
Article
berita
Betul Ke Bohong
Bola
canggih
cantik
Cartoon
Cerita Ghairah
CINTA
Cool
Download
Drama
Dunia Accident
Dunia aneh
Dunia Automobil
Dunia Fotografi
Dunia Gosip
Dunia Haiwan
Dunia Hot
Dunia Jenayah
Dunia Kesihatan
Dunia Loving
Dunia Pelik
Dunia Sukan
E-BOOK
Easy to Buy (Online Shop)
Emma Maembong
Event
Fail
gadget
game
GOOGLE ANALYTIC
Hafiz
Hairul Azreen
Hanez Suraya
Hanis Zalikha
hantu
Ingatlah
Insaflah
Internet
INTERNET BISNES
Jawatan Kosong
Kerja Kosong
Khai
Kita
kosmo
Lawak
Lawak Gambar
Lawak Pendek
Lawak Video
lirik english
lirik melayu
Lucu
macam-macam
Magazine
Makanan
Mamat
Manusia(setan)
Memasang Related Post
Menarik
Metro Arena
MH370
Mohd Mentor
motivasi
Nabila Huda
NUFFNANG
nyummy
PAID TO CLICK
Petua
Rahim R2
RAHSIA KAD PREPAID
Remy Ishak
Rosma AF
Sharifah Sakinah
Syazwan Zulkifly
Teka-Teki
Teka-Teki Gambar
teknologi
tips
tradisi
TUTORIAL
unik
video
weird
Zarema Zainal
Zizan Razak

ISU KAHWIN 6 MINGGU KOMEN TUN FIQA MOHAMMAD PALING TERBAIK STAKAT INI

eberita
ISU KAHWIN 6 MINGGU KOMEN TUN FIQA MOHAMMAD PALING TERBAIK STAKAT INI| satu kenyataan yang di buat oleh seorang pengguna facebook tun fiqa mohammad menjadi viral di media sosial apabila kenyataan itu menarik perhatian ramai ,kenyataan yang di muat naik semalam hampir mendapat 19.000 kongsian setakat ini dan masih terus meningkat.katanya share bukan untuk mengaibkan sesiapa tapi untuk di jadikan iktibar dan pengajaran buat kita semua…berikut kenyataan beliau.
tin fiqa


My heartfelt condolence. Share bukan utk aibkan sesiapa tapi utk jadi iktibar dan pengajaran buat kita semua.
Semoga para lelaki mendalami indahnya akhlak Rasulullah sebagai suami dan ketua keluarga sebelum berkahwin.

My husband always remind me that ‘love is not just about feelings, its commitment’. How 2 person commits to give their best, whatever it takes.
Looking at ths two, i guess im a bit demanding as well.. I pun nak Prada nak LV nak Ferragamo.. But my husband cakap, mengikut Islam, when he takes me, he takes up the responsibility to fulfill my wants and needs.. Tp i pun tak ada lah minta bukan2 frm my husband bcz i pun kerja so i can afford what i want with my own money.. Ni lah dipanggil EHSAN.
Tahu tak tugas dalam rumah ialah tanggungjawab suami? Tahu tak dlm Islam ada bahagian nafkah utk wangian dan perhiasan isteri? I taktahu, Saif yg beritahu.. Tahu tak, kalau isteri dah biasa bersenang jadi tanggungjawab suami utk sediakan maid? Itu pun Saif beritahu.. Kenapa Saif tahu bcz he reads alot, he listens alot.. Dia bukan lelaki yg besar kepala dan bentuk marriage ikut kepala dia je dengan verdict, ikut hukum agama isteri kena patuh pada suami! Tak, Rasulullah tak berkeras dgn isteri, Baginda suami penyayang, kongsi selimut, bergurau senda, pergi pasar kemas rumah, what does that tell u? It means he was a loving man, responsible and tolerates in marriage.
Tanggungjawab isteri dlm Islam ialah menjaga suami, menjaga harta suami sepanjang pemergian dan menjaga kehormatan diri.. Kerja rumah tu ehsan isteri, jaga anak tu ehsan, duit isteri dalam household ialah sedekah dari isteri. Tak percaya? Dalamilah ilmu agama berkaitan perkahwinan.. Jgn tahu nak kawin je lepas 6 minggu dah macam2 jadi..
Kalau mutually dah agree to swap duties, itu persetujuan antara suami dan isteri. EHSAN. Ini rumah bersepah marah isteri pulak instead of buat jugak. Susu anak pun tak reti nak buat. Memang tanggungjawab lelaki besar. Sebab tu, kalau tak sanggup, fikir byk kali sebelum kawin.
Indahnya perkahwinan bila suami jadikan akhlak Rasulullah sebagai his way of life and core of action.. Ni tak, kutip sunnah tang kawin 4.. Imamkan isteri solat pun entah ada ke tak.. Kerja rumah serah bulat2 kat isteri.. Duit sendiri perabih kat main bola, lepak dgn kawan, rokok. Duit isteri guna beli pampers duit dapur. Duit isteri bayar rumah bayar kereta. Itu semua tanggungjawab suami. Macam mana rezeki keluarga nak bertambah kalau isteri bagi duit dlm tak ikhlas dlm marah sbb suami tak berikan nafkah dia malah ambil pulak lagi dr dia bahagian yg sepatutnya tanggungjawab suami? Again, if the parties dah agree to swap responsibility, itu lain. Thats EHSAN.
Susah kan jadi lelaki? Sebab itu lah digalakkan kahwin dari kalangan sekufu.
Tapi zaman sekarang, entahlah.. Kita kata kita islam, tapi kita pilih2 panduan yang mana nak ikut.. Sedih kan.
Kalau Rasulullah tengok agaknya Baginda sedih tak? Ini ke Umat yg dia rindu dan sebut berkali2 sebelum wafat tu.. Ini ke umat yg nak diberi syafaat tu..
Ingatan buat sendiri dan semua, jom kita tepuk dada tanya iman.Tun Fiqa Mohammad
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________

About Author Buddy-On9

Apa Kejadahnya Semua Ini!!! Berita-berita terkini, panas di pasaran.

Start typing and press Enter to search