GAMBAR DAN VIDEO: PLAZA LOW YAT DIRUSUH LAGI! HAMPIR 500 ORANG REMPUH OUTLET OPPO

Semalam satu Malaysia digemparkan dengan insiden pergaduhan di Plaza Low Yat yang membabitkan shoplot Oppo. Gambar-gambar dan video pergaduhan itu telah menjadi viral di laman sosial. Banyak spekulasi yang timbul disebalik insiden pergaduhan ini. Semalam, 7 lelaki Melayu dikatakan menyerang shoplot Oppo dan pekerja nya hingga tuan kedai itu kerugian hampir RM70,000. 
Puncanya didakwa bermula daripada ketidakpuasan hati lelaki Melayu itu, yang ditipu seller Oppo. Penyerang beli telefon (tak sure jenama apa) di kedai berkenaan. Bila balik rumah dia check rupanya telefon tu bukan ori. Jadi dia ke kedai itu semula untuk menuntut telefon yang ori tapi dia halau pekerja kedai Oppo tu. Pergaduhan tercetus, lalu si penyerang ditangkap polis tapi dibebaskan lepas dia tunjuk resit pembelian dan mengadu ditipu.


Gambar Dan Video: Plaza Low Yat Dirusuh Lagi! Hampir 500 Orang Rempuh Outlet Oppo
Gambar Dan Video: Plaza Low Yat Dirusuh Lagi! Hampir 500 Orang Rempuh Outlet Oppo

Penjelasan dari pihak kedai pulak, dia kata lelaki Melayu tadi curi telefon. Mana satu yang betul? Kita tunggu lah apa kata polis nanti.
Baca artikel terdahulu:Dan pada hari ni, bermula jam 8 hinggalah ke lewat malam, lebih 500 orang berkumpul di hadapan Plaza Low Yat untuk menuntut penjelasan daripada outlet Oppo terbabit. Insiden itu telah menimbulkan kekecohan yang besar di pusat membeli belah berkenaan. Tak habis lagi isu ni rupanya. Dengar kata sampai Low Yat terpaksa tutup awal. 
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________

Post a Comment

0 Comments