░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░█▀█░█░░░█▀▀░█▀█░█▀▀░█▀▀░░░░█░░░█░█░▄▀░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░░░░░ ░░░░█▀▀░█░░░█▀░░█▀█░▀▀█░█▀░░░░░█░░░█░█▀░░░█▀░░░░░░█░░█▀█░█░░▀▄░░░░░ ░░░░█░░░█▄▄░█▄▄░█░█░▄▄█░█▄▄░░░░█▄▄░█░█░▀▄░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

3/30/15

Kastam: Gst Sardin Tin Sebab Makanan DiprosesSardin yang ditinkan dikenakan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) kerana ia dikategorikan sebagai makanan yang diproses tidak seperti barangan mewah lain seperti udang galah, kata Jabatan Kastam Diraja Malaysia.

Perkara itu dinyatakan dalam jawapan kepada 106 soalan yang dikemukakan oleh kumpulan anti-GST sewaktu protes duduk di jabatan tersebut minggu lalu.

Para aktivis enggan berganjak apabila Jabatan Kastam enggan memberi maklum balas kepada soalan yang dikemukakan menyebabkan penahanan lebih 80 orang.

"Udang galah diklafikasikan sebagai bahan makanan asas bawah 'crustaceans' yang berkadar sifar.

"Manakala tin sardin diklasifikasikan sebagai bahan makanan yang telah diproses dan dikenakan kadar GST 6 peratus," jawapan itu dipetik.

Berikut adalah jawapan Jabatan Kastam bagi soalan yang telah dikemukakan kumpulan itu:


__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

 
Buddy-On9 © 2015 - Designed by Templateism.com