[Latest News][6]

aaa
aab
Adi Putra
Aidil Zafuan
alam
Anime
Anzalna Nasir
Article
berita
Betul Ke Bohong
Bola
canggih
cantik
Cartoon
Cerita Ghairah
CINTA
Cool
Download
Drama
Dunia Accident
Dunia aneh
Dunia Automobil
Dunia Fotografi
Dunia Gosip
Dunia Haiwan
Dunia Hot
Dunia Jenayah
Dunia Kesihatan
Dunia Loving
Dunia Pelik
Dunia Sukan
E-BOOK
Easy to Buy (Online Shop)
Emma Maembong
Event
Fail
gadget
game
GOOGLE ANALYTIC
Hafiz
Hairul Azreen
Hanez Suraya
Hanis Zalikha
hantu
Ingatlah
Insaflah
Internet
INTERNET BISNES
Jawatan Kosong
Kerja Kosong
Khai
Kita
kosmo
Lawak
Lawak Gambar
Lawak Pendek
Lawak Video
lirik english
lirik melayu
Lucu
macam-macam
Magazine
Makanan
Mamat
Manusia(setan)
Memasang Related Post
Menarik
Metro Arena
MH370
Mohd Mentor
motivasi
Nabila Huda
NUFFNANG
nyummy
PAID TO CLICK
Petua
Rahim R2
RAHSIA KAD PREPAID
Remy Ishak
Rosma AF
Sharifah Sakinah
Syazwan Zulkifly
Teka-Teki
Teka-Teki Gambar
teknologi
tips
tradisi
TUTORIAL
unik
video
weird
Zarema Zainal
Zizan Razak

Gambar : Pemenang Reka Bentuk Proton


Pertandingan Proton Design 2014 telah secara rasmi berakhir - dua pemenang kategori pertandingan itu diumumkan pada majlis yang turut menyaksikan pengenalan Suprima S Standard. Dalam Kategori 1 (untuk pelajar menengah yang berumur 13-17), berusia 17 tahun Muhammad Amiruddin Abu Bakar membawa pulang hadiah pertama, manakala dalam Kategori 2, bagi pelajar kolej / individu di antara umur 18-25, Pow Ying Hern muncul juara.

Amiruddin, seorang pelajar SPM-tahap di SMK Taman Melawati, Kuala Lumpur, membawa pulang MacBook Air dan RM3,000 dalam bentuk wang tunai. Yang pertama dan tempat ketiga-up juga memenangi MacBook Air dan setiap RM2,000 dan RM1,500 masing-masing. Tujuh pemenang hadiah saguhati menerima RM500 setiap satu.

Pow 25 tahun, seorang pemegang ijazah dalam Reka Bentuk Produk dari Universiti Teknologi Nanyang di Singapura dan juga pemegang sijil sarjana dalam reka bentuk kereta dari Akademi Domus di Milan, Itali, memenangi MacBook Pro dan hadiah wang tunai RM5,000 bagi beliau memenangi pertandingan, yang dipanggil e-Luma.
Beliau juga memenangi Anugerah Pengerusi, yang mendapatkan dia piala khas dan magang dengan Proton Design Studio. Yang pertama dan tempat ketiga-up dalam Kategori 2 memenangi MacBook Pro dan RM3,000 dan RM2,000 dalam bentuk wang tunai masing-masing, dan tujuh pemenang hadiah saguhati memenangi RM1,000.

Pertandingan Proton Design 24

Pertandingan yang bermula pada bulan Jun, menyaksikan sejumlah 337 penyertaan dari kedua-dua kategori. Kategori 1, dibuka kepada peserta berusia 13 hingga 17 tahun, terdapat 158 permohonan, manakala Kategori 2, terbuka kepada mereka yang berumur 18 hingga 25 tahun, menerima 179 permohonan. Penyertaan kumpulan tidak dibenarkan, dan hanya rakyat Malaysia dengan kad pengenalan Malaysia yang sah boleh mengambil bahagian.

Dua pusingan senarain pendek telah diadakan pada 12 September dan 15, mengurangkan penyertaan kepada 58 - 36 untuk Kategori 1 dan 22 untuk Kategori 2. ini akhirnya diturunkan kepada 10 penyertaan terbaik bagi setiap kategori, dengan pusingan akhir menghakimi menentukan pemenang.


Ringkasnya, pereka muda diminta untuk mereka bentuk sebuah kereta Proton bandar bagi tahun 2020. Peserta dikehendaki mengemukakan lakaran yang berwarna yang menggambarkan 3/4 depan, sisi dan 3/4 pandangan belakang reka bentuk mereka, manakala mereka yang masuk ke dalam Kategori 2 adalah juga diperlukan untuk menghasilkan lakaran berwarna untuk tambahan dalaman.

Di samping itu, peserta perlu  mengemukakan cadangan bertulis yang memperincikan konsep reka bentuk kereta mereka, cadangan jualan unik dan sistem powertrain dicadangkan. Memandangkan ini adalah pertandingan reka bentuk yang pertama, penyertaan telah diadili menumpukan kepada estetika dan persembahan mereka, tetapi penekanan khusus diberikan kepada keaslian dan inovasi reka bentuk.
______________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
______________________________________________________________

About Author Buddy-On9

Apa Kejadahnya Semua Ini!!! Berita-berita terkini, panas di pasaran.

Start typing and press Enter to search