░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░█▀█░█░░░█▀▀░█▀█░█▀▀░█▀▀░░░░█░░░█░█░▄▀░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░░░░░ ░░░░█▀▀░█░░░█▀░░█▀█░▀▀█░█▀░░░░░█░░░█░█▀░░░█▀░░░░░░█░░█▀█░█░░▀▄░░░░░ ░░░░█░░░█▄▄░█▄▄░█░█░▄▄█░█▄▄░░░░█▄▄░█░█░▀▄░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

9/9/14

Perogol Dihukum MatiSeorang daripada tujuh lelaki yang dihukum mati berdiri dalam kandang tertuduh ketika prosiding mahkamah.

Kabul: Seorang hakim semalam menjatuhi hukuman mati terhadap tujuh lelaki kerana merogol empat wanita dalam kes yang mencetus kemarahan rakyat Afghanistan.

Semua tertuduh didapati bersalah menculik dan merogol empat wanita terbabit ketika mangsa dalam perjalanan ke Kabul selepas menghadiri majlis perkahwinan. 
Presiden Hamid Karzai sebelum ini menggesa semua lelaki terbabit dihukum gantung. 

Dalam perbicaraan yang berlangsung hanya beberapa jam, hukuman mati itu sebenarnya untuk kesalahan rompakan bersenjata.

Menurut saksi, semua tertuduh berpakaian seperti polis dan bersenjatakan pistol menghentikan satu konvoi kereta pada awal pagi 23 Ogos lalu.


Empat wanita terbabit diheret keluar dari kereta mereka sebelum disamun, dipukul dan dirogol. Seorang daripada mangsa juga dilaporkan mengandung. 

Seorang mangsa berkata: “Kami menghadiri majlis di Paghman bersama keluarga dan diserang dalam perjalanan pulang. 

“Seorang daripadanya mengacukan pistol ke kepala saya manakala seorang lagi mencuri barang kemas kami. Selebihnya anda tahu apa berlaku selepas itu,” katanya yang memakai burqa ketika memberi keterangan. 

Penunjuk perasaan yang berhimpun di luar menjerit dan mendesak tertuduh dihukum mati dan bersorak selepas Ketua Polis Kabul Zahir Zahir juga membuat ujaran sama. 

“Kami mahu mereka digantung di khalayak ramai supaya menjadi pengajaran untuk semua orang. 

“Ketika ditahan mereka memakai seragam polis dan mengakui perbuatan mereka tidak sampai dua jam selepas ditahan,” katanya. 

Sementara itu, hakim berkata semua tertuduh berhak merayu terhadap hukuman berkenaan. 

______________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
p/s: please leave our comments also
tolong komen sekali ye post ini
______________________________________________________

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

 
Buddy-On9 © 2015 - Designed by Templateism.com