[Latest News][6]

aaa
aab
Adi Putra
Aidil Zafuan
alam
Anime
Anzalna Nasir
Article
berita
Betul Ke Bohong
Bola
canggih
cantik
Cartoon
Cerita Ghairah
CINTA
Cool
Download
Drama
Dunia Accident
Dunia aneh
Dunia Automobil
Dunia Fotografi
Dunia Gosip
Dunia Haiwan
Dunia Hot
Dunia Jenayah
Dunia Kesihatan
Dunia Loving
Dunia Pelik
Dunia Sukan
E-BOOK
Easy to Buy (Online Shop)
Emma Maembong
Event
Fail
gadget
game
GOOGLE ANALYTIC
Hafiz
Hairul Azreen
Hanez Suraya
Hanis Zalikha
hantu
Ingatlah
Insaflah
Internet
INTERNET BISNES
Jawatan Kosong
Kerja Kosong
Khai
Kita
kosmo
Lawak
Lawak Gambar
Lawak Pendek
Lawak Video
lirik english
lirik melayu
Lucu
macam-macam
Magazine
Makanan
Mamat
Manusia(setan)
Memasang Related Post
Menarik
Metro Arena
MH370
Mohd Mentor
motivasi
Nabila Huda
NUFFNANG
nyummy
PAID TO CLICK
Petua
Rahim R2
RAHSIA KAD PREPAID
Remy Ishak
Rosma AF
Sharifah Sakinah
Syazwan Zulkifly
Teka-Teki
Teka-Teki Gambar
teknologi
tips
tradisi
TUTORIAL
unik
video
weird
Zarema Zainal
Zizan Razak

Blog Halal Memukul Diri Ketika Sedih Dalam Islam


Alor Setar: Pemimpin Syiah cuba menggunakan kelompok pendidik khususnya guru yang menjadi pengikut tegar untuk menerapkan nilai dan fahaman berkenaan dalam kalangan murid serta pelajar sekolah, sekali gus menarik mereka menyertai ajaran berkenaan.

  Timbalan Pengerusi Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) Kedah Abdullah Din ketika mendedahkan perkara itu berkata, beliau menerima aduan dan maklumat mengenai segelintir guru cuba meracuni pemikiran pelajar dengan menerapkan nilai serta fahaman Syiah.

“Saya tak mempunyai data penuh mengenai dakwaan berkenaan, namun berdasarkan pemerhatian, memang ada kelompok guru khususnya yang mengajar Pendidikan Islam menganuti fahaman Syiah sekali gus dibimbangi akan mempengaruhi generasi muda.

“Ini bukan dakwaan liar. Maklumat yang diterima memang ada kebenarannya berdasarkan blog milik seorang guru yang mengajar di sebuah sekolah di negeri ini,” katanya kepada Metro Ahad ketika ditemui di sini.
SEBAHAGIAN kandungan yang disiarkan dalam sebuah blog didakwa milik seorang guru.

ABDULLAH menunjukkan ciri-ciri Syiah yang wujud dalam blog.  Abdullah berkata, blog guru berkenaan memaparkan beberapa ciri ajaran Syiah seperti mengkafirkan sahabat Nabi Muhamad SAW, iaitu Abu Bakar As-Siddiq dan Umar Al-Khattab menerusi penulisannya.

  Beliau berkata, terdapat juga beberapa entri (tulisan) di dalam blog berkenaan mengagungkan pemimpin Syiah seperti entri ‘Menjawab Fitnah Terhadap Imam Khomeini’, ‘Memukul Diri Ketika Sedih Halal Dalam Islam’ dan senarai Imam 12.

“Ini jelas menunjukkan bahawa guru berkenaan mendokong ajaran terbabit kerana umum sedia maklum bahawa Imam Khomeini dijadikan simbol ketokohan pemimpin Syiah.

“Selain itu, entri yang mengulas bahawa memukul diri sendiri dibenarkan dalam Islam merujuk kepada hari kebesaran Syiah pada 10 Muharam. Pada hari berkenaan, pengikut Syiah akan mencederakan diri bagi meratapi kematian Saidina Ali.

“Bagi mereka, darah yang mengalir pada hari berkenaan begitu berharga di sisi Tuhan dan ini fahaman yang songsang dan kesesatan melampau,” katanya.

  Menurutnya, pihaknya bimbang jika perkara itu tidak dibanteras dengan segera mungkin lebih ramai generasi muda khususnya pelajar tersesat kerana terpengaruh dengan doktrin Syiah.

  Katanya, satu siasatan wajar dilaksanakan Kementerian Pendidikan bagi memastikan tiada tenaga pengajar mendokong ajaran Syiah kerana ia mampu menggugat akidah Ahli Sunnah Wal Jamaah.

“Saya gesa pihak bertanggungjawab melakukan siasatan menyeluruh kerana bimbang pelajar akan terpengaruh dengan dakyah sesat Syiah. Mereka golongan yang perlu diberi perhatian kerana generasi muda inilah yang akan menyambung akidah Sunni.

“Saya turut mencadangkan seminar berhubung pendedahan kesesatan Syiah dilakukan di setiap sekolah bagi membolehkan mereka mengetahui fakta sebenar,” katanya.
______________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
p/s: please leave our comments also
tolong komen sekali ye post ini
______________________________________________________

About Author Buddy-On9

Apa Kejadahnya Semua Ini!!! Berita-berita terkini, panas di pasaran.

Start typing and press Enter to search