░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░█▀█░█░░░█▀▀░█▀█░█▀▀░█▀▀░░░░█░░░█░█░▄▀░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░░░░░ ░░░░█▀▀░█░░░█▀░░█▀█░▀▀█░█▀░░░░░█░░░█░█▀░░░█▀░░░░░░█░░█▀█░█░░▀▄░░░░░ ░░░░█░░░█▄▄░█▄▄░█░█░▄▄█░█▄▄░░░░█▄▄░█░█░▀▄░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

11/7/13

Penambahbaikan Jadual Gaji Minimum-Maksimum Gred 1 Hingga Gred 54

Penambahbaikan Jadual Gaji Minimum-Maksimum Gred 1 Hingga Gred 54 Di Bawah Sistem Saraan Malaysia | Seiring dengan transformasi Perkhidmatan Awam yang member penekanan kepada mendayakan kompetensi dan produktiviti penjawat awam, organisasi, merakyatkan Perkhidmatan Awam  dalam keterangkuman memperluaskan jaringan kerja serta mewujudkan nilai bersama dan integrity, maka Kerajaan mendapati skim-skim perkhidmatan yang berkuatkuasa dan landasan kemajuan kerjaya pegawai beserta struktur JGMM dibawah SSM wajar dikaji dan ditambah baik.

Siapakah Pegawai Yang Layak?
  • Pegawai dibawah Sistem Saraan Malaysia(SSM) bertaraf tetap, sementara dan kontrak yang sedang berkhidmat dibawah SSM pada atau selepas 1 November 2013 termasuk pegawai yang ditukar sementara atau dipinjam ke agensi Kerajaan, pertubuhan antarabangsa atau sector swasta.
  • Pegawai yang meninggal dunia pada atau selepas 1 November 2013.

Siapakah Pegawai Yang Tidak Layak?
  • Pegawai di bawah saraan Laporan Gaji Jawatankuasa Kabinet (JKK) 1976 atau Sistem Saraan Baru (SSB) yang masih berkhidmat.
  • Pegawai yang berada dalam sistem saraan agensi diasingkan saraannya.
  • Pegawai yang dikenakan tindakan tatatertib dengan hukuman buang kerja yang berkuat kuasa pada atau sebelum 1 November 2013.
  • Pegawai yang bersara pada atau sebelum 1 November 2013.
  • Pegawai yang meninggal dunia sebelum 1 November 2013.

Berikut adalah senarai Jadual Gaji Minimum-Maksimum Gred 1 hingga Gred 54 di bawah Sistem Saraan Malaysia:

Mana-mana pegawai yang bari dilantik selepas 1 November 2013 akan menerima gaji minimum yang tertera pada Pekeliling Perkhidmatan Bil. 36/2013.

Tahniah diatas penambahbaikan ini, semoga perkhidmatan cemerlang dapat diberikan seiring dengan matlamat Kerajaan. 

______________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
p/s: please leave our comments also
tolong komen sekali ye post ini
______________________________________________________

 
Buddy-On9 © 2015 - Designed by Templateism.com