░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░░░█▀█░█░░░█▀▀░█▀█░█▀▀░█▀▀░░░░█░░░█░█░▄▀░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░░░░░ ░░░░█▀▀░█░░░█▀░░█▀█░▀▀█░█▀░░░░░█░░░█░█▀░░░█▀░░░░░░█░░█▀█░█░░▀▄░░░░░ ░░░░█░░░█▄▄░█▄▄░█░█░▄▄█░█▄▄░░░░█▄▄░█░█░▀▄░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░░░░░ ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

9/9/16


Ayah ini sudah lama mencurigai terhadap perilaku pengasuh putrinya, seringkali menemukan luka aneh yang diaku anaknya itu adalah luka kecil akibat jatuh. Namun yang namanya orang tua tidak percaya begitu saja. Kedua orang tua dari anak ini adalah orang sibuk dan memutuskan untuk menggunakan pengasuh dirumah.


Untuk membuktikan kecurigaannya, sang ayah secara diam diam memasang CCTV untuk melihat apa yang sebenarnya terjadi dan memantau keadaan rumah.
Dan hasil nya membuat ayah ini marah besar, sang pengasuh yang harusnya mengasuh malah menyiksa anak yang tidak berdosa ini, pukulan, tendangan dan siksaan lainnya diterima anak kecil ini.

Senakalnya anak kecil ini bukanlah alasan untuk menyiksa seperti ini!

Berikut ini videonya:


sumber : tolongbagikan
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

HEBOH...Seorang Ayah Diam-Diam Pasang CCTV Untuk Memantau...Lihat Apa Yg Telah Dirakam Sangat Mengejutkan !

Surat Murtad Siti KassimPerlu Di Dedahkan|Penafian Siti Kassim bahawa dirinya murtad telah memaksa orang ramai berfikir adakah benar dia sudah memeluk agama Kristian tanpa menukar identiti Melayu di dalam kad pengenalan sepertimana kes Lina Joy ?

Hari ini, ketika Mahkamah Persekutuan sedang mendengar permohonan gereja Katolik mendapatkan kebenaran untuk menggunakan kalimah Allah dalam penerbitan mingguan, ‘The Herald’ dalam versi bahasa Malaysia, Siti Kassim muncul dengan memakai t-shirt hitam tertulis ‘Allah sekelian alam.’
“Kenapa orang Melayu dan orang Islam jadi macam lembu? Nak tahu ajaran Islam yang sebenar mereka kena rujuk dan baca al-Quran, bukan dengar daripada orang yang kononnya alim.
“Saya datang ke sini atas nama agama Islam…saya tidak setuju dengan kumpulan yang datang membantah penganut Kristian menggunakan kalimah Allah ini.
“Ada orang tuduh saya sudah murtad.. siapa anda hendak menuduh seseorang itu murtad atau tidak. Hanya Allah yang akan menentukan, bukan kita, manusia,” kata Siti Kassim .

Siti Kassim (bertanda bulat) atau nama penuhnya Siti Zabedah Kasim adalah anggota LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender) ‘Seksualiti Merdeka’ yang bernaung di bawah Comango (Gabungan NGO Malaysia di dalam Proses UPR).
Turut kelihatan bersamanya adalah salah seorang lagi aktivis LGBT (bertanda bulat), salah seorang daripada 5 aktivis LGBT yang pernah memohon semakan kehakiman pada tahun 2012 berkenaan larangan pihaknya mengadakan program tahunan Seksualiti Merdeka di negara ini.
Portal Malaysiakini, menamakan 5 aktivis itu adalah Pang Khee Teik, Angela Marianne Kuga Thas, S Thilaga Socky Pillai, Siti Zabedah Kasim dan Md Nor Ismat Selamat (juga dikenali sebagai Michelle Nor Ismat) yang diwakili oleh peguam Honey Tan Lay Ean yang juga merupakan jurucakap Comango.


Anggota Comango
Selain Honey Tan, bertanda bulat, duduk di barisan hadapan (lihat gambar di atas) sekurang-kurang tiga lagi aktivis LGBT (bertanda bulat) yang berada dalam Comango.
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

Surat Murtad Siti Kassim












credit penulis bergelar abang
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

PENDEDAHA BERANI MATI HAFIZ KHAS UTK FARA FAUZANA

"Kau Memang Biadap Zizan! Kurang Ajar! Selama Ni Aku Jaga Aib Kau! Tapi Kau Buka Aib Aku??"! Panas! Emma Maembong Sound Zizan Razak Tepak Sebab Zizan Buka Aib Emma

"Kau Memang Biadap Zizan! Kurang Ajar! Selama Ni Aku Jaga Aib Kau! Tapi Kau Buka Aib Aku??"! Panas! Emma Maembong Sound Zizan Razak Tepak Sebab Zizan Buka Aib Emma

"Kau Memang Biadap Zizan! Kurang Ajar! Selama Ni Aku Jaga Aib Kau! Tapi Kau Buka Aib Aku??"! Panas! Emma Maembong Sound Zizan Razak Tepak Sebab Zizan Buka Aib Emma

Seringkali menjadi bahan usikan jenaka setiap kali majlis yang dihadiri oleh Zizan Razak danEmma Maembong, pelakon jelita ini mengakui rasa kurang selesa dengan perkara tersebut lebih-lebih lagi kisah cinta mereka sudah lama berakhir.


ARTIKEL MENARIK: "Sebenarnya Saya Belum Berkahwin! Dia Sebarkan Cerita Itu Sebab Nak Tutup Salahnya! Tidak Sanggup Biar Dirinya Difitnah! Akhirnya Hafiz . .

“Secara jujur, memanglah tak selesa’kan? Benda saya dah move on, dia pun dah move on, jadi kenapa setiap program yang dia ada, mesti nak kena bahan saya. Memanglah kadang-kadang tak sebut tapi orang semua tahu benda khas tuju untuk saya”

“Saya pun dah tutup mulut, tak cakap apa-apa. Tapi bila dia nak buat lawak, tak taulah, dia macam takde modal lain. Saya tak tau sampai skearang ni masih nak bahan bahan saya lagi sedangkan saya tak bahan dia”
“Pergi event pun orang dah takkan tanya pasal dia. Saya rasa macam tak eloklah untuk nama saya, family saya bila dia nak buat lawak-lawak macam tu. Sebab saya pun ada perasaan juga,” jelas Emma kepada BH TV. Tambah Emma, dia juga mempunyai perasaan selain rasa ingin dihormati sebagaimana Zizan mahu keluarganya turut dihormati.


Sementara itu dalam video temuramah itu juga, Emma menyatakan bahawa dia dan juga Kamal Adli ketika ini hanyalah sekadar kawan dan tidak mahu mengulas lebih lanjut tentang status hubungan mereka. (rtky/s)
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

"Kau Memang Biadap Zizan! Kurang Ajar! Selama Ni Aku Jaga Aib Kau! Tapi Kau Buka Aib Aku??"!

9/8/16

Assalamualaikum. Perut boroi buncit atau fat belly? Susah nak kempiskan perut bila perut semakin besar memboroi. Kes begini berlaku pada mereka yang tidak mengawal pemakanan dan kurang bersenam. Terlalu banyak minum alkohol juga boleh menjadi punca perut boroi. Terlalu makan makanan berlemak juga punca datangnya lemak dan berkumpul pada bahagian perut peha pinggul dan sebagainya. Selepas bersalin dan berpantang tidak dijaga juga boleh menyebabkan perut menggelember dan berlemak. Sudah cuba pembagai suppliment atau jamu namun perut kempis sekejap saja. Nak bersenam malas. Jom cuba bahan2 yang ada didapur ni.

Tips hilangkan perut boroi buncit atau fat belly. Hanya dengan menggunakan bahan2 yang ada didapur sahaja, insyaAllah mampu membantu. Jangan biarkan perut boroi dan buncit mengganggu kecantikan dan ketampanan anda. Mari kita lakukan. Jom cari bahan2 ni di dapur. Jika tiada pergi beli. Nak seribu daya. Tak nak sejuta kau bagi alasan. hahahaha....



Bahan2 resipi kurangkan perut boroi buncit atau fat belly

  • Bawang putih
  • Madu atau Honey
  • Lemon
  • Air suam
Bawang putih - Seulas bawang putih mengandungi Vitamin A + B dan C, kalsium + Anti Oksida + Potasium + Antimikroba + Antitrombotik + Antiarthitis + Antivitas sebagai Antitumor. Baunya sangat kuat dikunyah mentah2 tetapi rasanya berlemak dan sedikit pahit jika dibakar. Banyak kebaikan memakan bawang putih ini. Salah satunya mampu merawat gastrik.

Madu atau Honey - Sumber semula jadi yang besar karbohidrat yang memberikan kekuatan dan tenaga kepada badan. Madu dikenali dengan keberkesanannya  dengan pantas meningkatkan prestasi + daya tahan + mengurangkan keletihan otot yang tegang. Kandungan gula semula jadi memainkan peranan yang penting dalam mencegah keletihan semasa latihan. Glukosa dalam madu diserap oleh badan dengan cepat dan memberikan rangsangan tenaga dengan segera. Sementara fruktosa diserap dengan perlahan menyediakan tenaga yang berterusan.

Lemon - Mengandungi Vitamin A + B6 + C + E + fFlat + Thiamin niacin + Riboflavin + Asid Pantothenic + Tembaga + Kalsium + Besi + Magnesium + Kalium + Zink + Fosforus dan Protein . Lemon adalah buah yang mengandungi flavonoid, ciri2 antioksidan yang melawan kanser.


Air suam - Bagus untuk kulit + kesihatan + kecantikan dan menguruskan badan


Cara2 membuat jus penawar perut boroi buncit atau fat belly



  • Basuh bawang putih dan keringkan dengan tisu dapur atau sebagainya. Masukkan bawang putih kedalam madu dengan kulit sekali. Tidak perlu dikupas. Perap selama dua atau tiga hari.
  • Sudah 3 hari perapan bawang putih dan madu. Ambil dua sudu kecil dibancuh dengan secawan air suam. Perah sedikit lemon atau setengah biji.
  • Minum setiap malam sebelum masuk tidur. Pastikan guna sudu plastik.
Proses khasiat madu lemon air suam dan bawang putih berjalan dan bekerja semasa badan sedang berehat. Amalkan setiap malam dan boleh juga diamalkan bersama setiap pagi. Lebih cepat membantu.



Sedap diamalkan dan keesokkan pagi memang terasa ingin membuang air kecil atau besar. Ikut pada hormon dan badan memasing. Ada yang cepat nampak perbezaan dan ada yang sedikit memakan masa. Tidak mengapa. Amalan ini memang sangat sihat. Kita amalkan minum teh lemon madu suam ni setiap hari lebih baik dari kita amalkan minum benda yang manis dan berlemak selalukan. 

Minuman kesihatan yang baik bagus diamalkan. Tak perlu kita buat tak tau jerkan. Lagi2 bila usia semakin meningkat. Pemakanan kena jaga. Suppliment perlu diambil. Ambil buah2 dan sayur2an yang berkhasiat, bersenam dan banyak lagi.

Jadi mulai dari sekarang kena amalkan pemakanan yang berkhasiat dan jaga kesihatan dengan baik ya. 

Nota
Minum air suam atau air masak 9 gelas sehari mampu memberikan kulit lebih cantik dan kesihatan lebih baik. Ia juga mampu menjaga bentuk badan lebih cantik menawan. Jadi amalkan minum air masak mineral atau apa saja air putih terutama air suam.
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

Petua hilangkan perut boroi buncit atau fat belly


KUALA LUMPUR - Bekas bakal suami kepada Fara Fauzana, Mohamed Hafiz Badiuzzaman, 30, menafikan pembatalan majlis pernikahannya dengan pengacara itu disebabkan kononnya dia berstatus suami orang.
Hafiz berkata, sebelum dan sewaktu majlis tersebut dibatalkan, dia masih bujang dan tidak pernah merahsiakan statusnya itu daripada pengetahuan Fara sebelum ini.
"Saya tidak pernah berkahwin dan merahsiakan perkara ini daripada dia. Pembatalan perkahwinan kami juga bukan disebabkan status saya seperti yang dilaporkan oleh sebuah akhbar semalam," katanya menerusi satu kenyataan yang dikirimkan menerusi Whatsapp sebentar tadi.
Tambah Hafiz, dia pihak Fara selayaknya menjawab mengapa perkahwinan tersebut dibatalkan secara tiba-tiba.
Sementara itu, Hafiz bermohon supaya dirinya dan keluarga diberi ruang serta privasi kerana dia masih lagi cuba bertenang daripada pembatalan pernikahannya 
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

Mana ada saya ni Suami Orang, Tak Jadi Kahwin Sebab Lain la- Hafiz




Viral di media sosial video pergaduhan dua murid yang disahkan berlaku di sebuah sekolah di Sabah. Video terbabit menimbulkan pelbagai reaksi daripada netizen yang geram dengan perilaku murid yang membelasah rakannya itu.

Namun semalam Ketua Polis Daerah Penampang, Deputi Superitendan Rosley mengesahkan pergaduhan tercetus apabila mangsa mengusik mengenai arwah bapa pembuli. Laporan sudah diterima dan masih dalam
siasatan.

Seorang guru yang mengajar berdekatan sekolah berlakunya kes ini berkongsi cerita sebenar yang mereka tahu.

Apa sebenarnya berlaku



Baru kehilangan ayah



Menurut guru ini, murid terbabit merupakan ketua pengawas dan baru sahaja kehilangan ayahnya. Pergaduhan berlaku apabila mangsa kerap kali mengejek tentang ayahnya yang telah tiada.

Guru terbabit bagaimanapun tidak bersetuju dengan tindakan ganas yang dilakukan namun penting untuk masyarakat mendengar kisah sebenar dari kedua-kedua pihak. Peranan ibu bapa juga penting dalam mendidik anak-anak agar berkelakuan baik.


Cikgu tersebut juga dimaklumkan bahawa murid yang memukul rakannya itu seorang yang baik.

Kes pun sedang disiasat. Yang salah tetap salah, harap kes ini boleh dijadikan pengajaran buat murid-murid lain dan ibu bapa.

Sumber : Syierra_97mStar
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

DI SEBALIK VIDEO VIRAL PELAJAR DIBELASAH TERUK, GURU DEDAHKAN PUNCA SEBENAR PERGADUHAN...


Tukar gear auto dengan cara salah boleh menyebabkan gearbox anda rosak dan kos memperbaiki gearbox kereta sangat mahal.  Untuk mengelakkan kesalahan yang dilakukan hampir setiap hari ini. Kami kongsikan cara nak guna kereta auto dengan betul.
JANGAN TUKAR GEAR "P" DI TRAFFIC LIGHT
Kekadang pernah perasan kereta depan masuk gear P bila berhenti kat trafic light. Senang untuk teka, sebab lampu reverse akan nyala sekejap.
Bayangkan kalau pemandu terkejut sebab lampu trafic light dah hijau lama & kereta belakang dah hon2 je. Tertekan pedal minyak dulu baru masuk gear. Jawabnya, gear anda boleh rosak atau cepat rosak.
Kaedah yang betul semasa berhenti di traffic light:
1. tekan brek kaki
2. masuk gear N (tanpa tekan tombol pada gear. tolak ajer)
3. Tarik hand brek
4. lepas brek kaki
Bila nak jalan balik:
1. tekan brek
2. masuk gear D (tanpa tekan tombol pada gear. tarik ajer)
3. lepas hand brek.
4. lepas brek kaki
5. tekan minyak
PENGGUNAAN TOMBOL/BUTANG PADA GEAR
1. tekan tombol semasa menukar
P > R ,
R > P
R > N
N > R
D > L/D2
L/D2 > D
2. jangan sesekali tekan antara
N > D
D > N
D > D3
D3 > D
KENAPA?
Ini adalah untuk mengelakkan daripada anda terlajak tolak gear.
Jika terlajak, gearbox anda boleh rosak.
Contohnya. dari gear D, anda ingin tolak ke N. Sekiranya tak
tekan tombol gear, anda tak dapat tolak lebih kerana ia tersekat
di N. Tetapi jika anda tekan tombol, anda boleh menolak gear
terus ke R.
Contohnya, semasa ingin berhenti kereta, anda ingin menolak ke
gear N dari gear D. Oleh kerana anda menekan tombol gear,
kemungkinan tertolak ke gear R adalah tinggi. Jika kereta belum
berhenti sepenuhnya, gearbox boleh rosak. akibat pertukaran
mengejut dari D terus ke R secara tidak sengaja akibat tertekan
tombol gear.
p/s : Tombol gear ini hanya terdapat pada kereta auto yang
kekotak gearnya lurus (seperti dalam gambar). Kalau yang
lekok-lekok tu, takde tombol. Selamat
Berikut adalah susunan gear untuk gearbox auto:
P - parking, digunakan untuk anda memberhentikan kereta anda.
gear akan disekat.jadi kereta anda takkan bergerak walaupun
handbrake tak ditarik.
R - reverse, untuk mengundur kereta anda
N - neutral, jika dalam posisi menunggu traffic light atau traffic
jem, alihkan ke gear neutral. bukan parking! jika anda perasan,
gear D ke N tidak perlu menekan kekunci pada tombol gear.
D - drive, penukaran secara auto gear 1,2,3,4 dan seterusnya
butang overdrive - gear akan menyekat untuk masuk ke gear 4.
gear yang akan digunakan cuma 1,2 dan 3 shj
3 - setengah kenderaan tidak mempunyai overdrive tetapi
mempunyai susunan gear 3 untuk menurunkan gear dari 4 ke 3
2 - ini akan menyekat sistem gearbox anda ke gear 2 dan tidak
akan masuk ke gear seterusnya. tetapi akan jatuh ke gear 1 jika perlu
L - Low gear, gear pertama

Sumber  1 Malaysia
__________________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
AIK?..BACA JE, KOMEN LA SIKIT :)
__________________________________________________________
sumber

Jangan Tukar 'P' Di Lampu Isyarat, Ramai Yang Selalu Tersilap Guna Gear Auto

 
Buddy-On9 © 2015 - Designed by Templateism.com